torsdag 26. februar 2009

Solskinn og puddersnø

Etter en lengre periode med grått og vått vær, var det endelig tid for solskinn og pudder igjen i Eikedalen noen få dager før vinterferien setter inn.

Torsdag morgen var det 15 cm tørr nysnø et par minusgrader og sol som i Eikedalen og det var bare å komme seg til fjells og få sporsatt litt jomfruelig pudder.

SE FLERE BILDER FRA EN HERLIG DAG I PUDDERSNØEN HER!

- Vi har hatt en flott dag med fin temperatur, vindstille og rundt 500 besøkende, noe som er veldig bra til å være midt i uken, sier daglig lede Fredrik Tønjum ved Eikedalen skisenter.

- Vi åpnet Fjellheisen i dag og har hatt en del prøving av Stolheisen som vi vil åpne på fredag og dermed er vi godt rustet til vinterferien.

Venter dere storinnrykk i vinterferien selv om været ikke er meldt å bli det beste?

- Vi venter stort sig av folk opp her i ferien og nå ser det og ut som det kan bli noen fine dager i neste uke.

Det har kommet en del snø i Eikedalen i det siste og torsdag var det puddersnøen som trakk mange utenfor løypene ved anlegget, men Tønjum advarer mot rasfare.

- Nå er det mange forskjellige snølag oppe i fjellet og dermed og stor rasfare utenfor løypene flere steder. Holder folk seg innenfor de oppmerkede løypene våre og ikke begynner å klatre oppover i fjellet så skal det ikke være noen rasfare, sier Fredrik Tønjum og ønsker folket velkommen til fjells i vinterferien.

Ingvild Kongshavn, John Vegard Tjelflaat og Elisabeth Sæther valgte skråninger med urørt pudder på torsdagen.

- Eikedalen er et eldorado for frikjøring og denne vinteren har det vært mange fine pudderdager her oppe, sier Ingvild Kongshavn.

Er det Eikedalen som gjelder for dere?

- Det er her vi er mest siden det ligger såpass nært byen.

Ingen kommentarer: