søndag 25. januar 2009

En herlig vinterdag!

Etter en uke med sludd og snø og mye vind fikk vi endelig en skikkelig solskinnsdag på søndagen med stor utfart til fjellet.I Eikedalen var parkeringsplassene nesten fylt opp ut på formiddagen og i løypene var det mye folk, men heldigvis uten at det ble den helt store ventetiden i heisene.

- Vi har hatt en strålende dag med ca 2000 besøkende i anlegget. sier daglig leder i Eikedalen, Fredrik Tønjum.

På Kvamskogen kom det godt med nysnø tidligere i uken og alt lå til rette for fantastiske vinterdager, men så kom vinden og blåste vekk mye av den spesielt øverst i anlegget til Eikedalen skisenter.

- Vi har hatt åpent i tvillingtrekkene, men det er bare Bergensløypen som har vært offisielt åpen som nedfart på grunn av at mye av snøen som kom har blåst vekk i uken. Skal vi kunne åpne Fjellheisen og stolheisen må vi ha mye mer snø og helst litt tung og våt nysnø som blir liggende, sier Tønjum.

Om det ikke var de helt store snømengdene alle steder i anlegget søndag, så var det uansett nok til at både liten og stor fikk leke seg på ski og snowboard. Det var til og med fine off piste muligheter nedover langs siste del av stolheisen.

SE BILDER FRA SØNDAGEN I EIKEDALEN HER!

Nesten oppe på toppen av Tvillingtrekken traff vi på Petter Solheim (16) og Baste Fanebust (18) som tok spaden fatt og laget hopp som de utforsket på snowboardet.

- I dag har vi det helt topp her oppe selv om det er litt lite snø enkelte steder, sier Petter Solheim.

Er dere ofte her oppe?

- Vi er med i Bergen snowboardklubb og det blir noen turer til Eikedalen i løpet av vinteren for å leke seg. Vi bruker brettet om sommeren og, men da er det Folgefonna som er stedet, sier Solheim før han igjen trakker opp i skråningen for å få fart til et nytt herlig svev ut fra hoppet.

Ingen kommentarer: